Recept voor Jun's soto ayam

Wednesday, December 17, 2025

Het tweede recept dat we met jullie delen is

Jun's soto ayam (Indonesische kippensoep)

INGREDIENTEN

 

Pasta

- 1 gehakte ui

- 4 gehakte knoflookteentjes

- 3 cm gember

- 4 kemirnoten

 

- 750 ml water

- 1 stengel citroengras, gekneusd

- 4 kaffirlimoenblaadjes

- 1 kippenpoot

- 3 selderijstengels, in plakjes

- 10 cm prei, in plakjes

- een beetje lavas (indienverkrijgbaar)

- theelepel koenjit (kurkumapoeder)

- zout en peper

 

Garnering

- gekookt ei (1/2 per persoon)

- een beetje fijngehakte prei(wit)

- gebakken uitjes (bawang goreng)

 

BEREIDING

1 Maak de ui, knoflook, gember en kemiri fijn in een blender.

2 Doe de pasta in een pan en voeg 750 ml water toe.

3 Voeg de kippenpoot en de overige ingrediënten toe.

4 Breng aan de kook en laat sudderen.

5 Haal de kippenpoot uit de pan en pluk het vlees eraf. Verdeel het vlees in kleine stukjes.

6 Zeef de soep.

7 Voeg het kippenvlees toe.

8 Verwarm de soep.

9 Voeg zout en peper toe.

 

Serveer in soepkommen en voeg een half gekookt ei toe,

Garneer met wat fijngehakte witte prei en bawang goreng.

Smullen maar!