Recept voor Jun's soto ayam
Wednesday, December 17, 2025

Het tweede recept dat we met jullie delen is
Jun's soto ayam (Indonesische kippensoep)
INGREDIENTEN
Pasta
- 1 gehakte ui
- 4 gehakte knoflookteentjes
- 3 cm gember
- 4 kemirnoten
- 750 ml water
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 4 kaffirlimoenblaadjes
- 1 kippenpoot
- 3 selderijstengels, in plakjes
- 10 cm prei, in plakjes
- een beetje lavas (indienverkrijgbaar)
- theelepel koenjit (kurkumapoeder)
- zout en peper
Garnering
- gekookt ei (1/2 per persoon)
- een beetje fijngehakte prei(wit)
- gebakken uitjes (bawang goreng)
BEREIDING
1 Maak de ui, knoflook, gember en kemiri fijn in een blender.
2 Doe de pasta in een pan en voeg 750 ml water toe.
3 Voeg de kippenpoot en de overige ingrediënten toe.
4 Breng aan de kook en laat sudderen.
5 Haal de kippenpoot uit de pan en pluk het vlees eraf. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
6 Zeef de soep.
7 Voeg het kippenvlees toe.
8 Verwarm de soep.
9 Voeg zout en peper toe.
Serveer in soepkommen en voeg een half gekookt ei toe,
Garneer met wat fijngehakte witte prei en bawang goreng.
Smullen maar!