Nieuws

April 2017

13 april
Nieuw
bij Restaurant Jun: heerlijke cocktails om het leven te vieren!
Cosmopolitan, Mai Tai, Mojito, Woo-woo, Whiskey sour and Jun’s special non alcoholic (sprankelende vlierbloesemlimonade met citroen & bevroren bessen).

5 april
Het is weer lente. Daarom beginnen we op 5 april met ons voorjaarsmenu met maar liefst 11 heerlijke nieuwe voor-, hoofd- en nagerechten, zoals Ayam kuning Lombok (kip in een curry met kruidnagel, koenjit, laos en limoenblaadjes) en de Ikan pindang Flores (zeebaarsfilet uit Flores in een gele saus met basilicum en tomaat).
Ook zijn de Loempia’s à la Jun (lenterolletjes) terug en is er een speciaal dessert: panna cotta met chai (exotische panna cotta met thee en specerijen & rode vruchtensaus).

Janari 2017

We beginnen het nieuwe jaar (op 4 januari) met een aantrekkelijk menu met maar liefst 10 nieuwe voor-, hoofd- en nagerechten:
• Lumpia goreng (gebakken loempia met groenten en kip & een frisse salsa met korianderblaadjes)
• Lumpia goreng veg. (gebakken loempia met groenten & een frisse salsa met korianderblaadjes)
• Soto Madura (rundvleessoep uit Madura met ketoembar en laos)
• Empal gentong (ossenhaas in saus uit West-Java met kardemom, kemiri en kruidnagel)
• Ayam kare (kip in een curry met djintan, kaneel en kruidnagel, uit Noord-Sumatra)
• Udang kuning (gamba’s in een gele saus met citroensap, koenjit, sereh en laos)
• Pangek ikan (zeebaarsfilet in een saus uit West-Sumatra met koenjitblaadjes, sereh en kemiri)
• Tahu bumbu kuning (tofu in een gele saus met ketoembar en limoenblaadjes)
• Telor sambal goreng kecap (gefrituurd ei in een saus met ketjap en limoenblaadjes)
• Crème brulée à la Jun (crème van room en kokosmelk met een laagje gebrande suiker)

November 2016

Op 21 november heeft IENS bekend gemaakt dat Jun Indonesian Cuisine dankzij de mooie recensies van onze gasten behoort tot de 1000 favoriete restaurants van Nederland. Wij danken al onze gasten hartelijk voor hun waardering.

iens-top-2017

Oktober 2016

Laat de herfst maar komen. Wij zijn er klaar voor! Op woensdag 5 oktober beginnen we met ons herfstmenu met 9 nieuwe gerechten:

• Pangsit goreng (gefrituurde deeglapjes gevuld met kip & garnalen, en chili-gembersaus)
• Pangsit jamur goreng (gefrituurde deeglapjes gevuld met champignons, en chili-gembersaus)
• Udang sambal goreng (gamba’s in rode saus met korianderzaad en koenjitwortel)
• Ikan pindang Lombok (zeebaarsfilet in een gele saus met citroen en lente-ui)
• Ayam woku-woku (kip in een rode saus met basilicum uit Menado)
• Ayam kuning Banyuwangi (kip in een gele curry uit Oost-Java met gember en laos)
• Udang sambal goreng (gamba’s in rode saus met korianderzaad en koenjitwortel)
• Ikan pindang Lombok (zeebaarsfilet in een gele saus met citroen en lente-ui)
• Kue dadar (flensje met Javaanse suiker & kokos en ’n bolletje gemberijs)

Juli 2016

Op woensdag 6 juli gaat ons zomermenu van start met verscheidene nieuwe verrassende gerechten.

Nieuw op de kaart zijn:
Ayam kari Medan (kip in een rode curry uit Medan met koenjitblaadjes)
Selada udang karang (frisse salade met rivierkreeftjes en een pittige dressing)
Soto Betawi (rundvleesssoep uit Jakarta met kokosmelk)
Ayam hijau (kip in een saus met groene tomaten & pepers en kentjoer)
Daging kuning (ossenhaas in een gele curry met koenjit, kaneelstokjes en kruidnagel)
Udang Lombok (garnalen in Lombokse bumbu met laos, sereh en korianderzaad)
Ikan sambal goreng (zeebaarsfilet in pittige saus met tomaat, korianderzaad en koenjitwortel)
Saté tahu (saté van tahu met pindasaus)

mei 2016

Op 25 mei 2016 hebben wij op grond van consistent geweldige beoordelingen wederom een certifcaat van uitmuntendheid gekregen.

certificaat_tripadvisor

Wij danken al onze gasten hartelijk voor hun waardering.

April 2016

Op woensdag 6 april gaat ons lentemenu van start met diverse heerlijke nieuwe gerechten, waaronder een gerecht dat ik in februari op Bali heb leren maken.

Terug van weggeweest zijn
• Lumpia à la Jun (fris rolletje met salade, garnaaltjes, koriander, munt & chili-gembersaus)
• Lumpia à la Jun vegetarisch (fris rolletje met salade, koriander, munt & chili-gembersaus)
• Ikan asem padeh (zeebaarsfilet in pittige Sumatraanse saus met tamarinde en basilicum)

lumpia

Lumpia à la Jun

Nieuwe op de kaart zijn
• Ayam opor (kip in een milde saus met ketumbar, laos, salamblaadjes en kaneel)
• Ayam merah Lombok (kip in een rode curry uit Lombok)
• Pelalah daging (ossenhaas gestoofd in ketjapsaus met kardamom en palmsuiker)
• Udang bumbu Bali (garnalen in Balinese gele bumbu met laos en sereh)
• Telor sambal goreng (gefrituurd ei met pittige rode saus)
• Tumis sayur (roergebakken groenten met ketjap, knoflook en gember)
• Panna cotta à la Jun (crème van room en kokosmelk met een compote van rood fruit)
Puding nanas (fris moussepuddinkje van ananas, room en sinaasappelsap)

februari 2016

Op 26 februari heb ik bij Rumah Desa op Bali een cursus Balinees koken gevolgd. We hebben onder andere Balinese bumbu’s gemaakt en die gebruikt bij een aantal aantal gerechten. Ik heb een paar leuke ideeën opgedaan voor het restaurant. De foto’s hieronder laten de fases zien: afwegen van de ingrediënten, het oelekken van een bumbu, koken en de gemaakte gerechten. Na afloop hebben we die verorberd: heerlijk!

balinese-kookcursus1aw balinese-kookcursus5wbalinese-kookcursus6w balinese-kookcursus7w

December 2015

Op woensdag 2 december is er weer een nieuw menu met verrassende gerechten van diverse eilanden van Indonesië.

Nieuwe gerechten zijn:
• Pangsit goreng (gefrituurde deeglapjes gevuld met kip & garnalen, en chili-gembersaus)
• Pangsit jamur goreng (gefrituurde deeglapjes gevuld met champignons, en chili-gembersaus)
• Gulai ayam Aceh (kip in een milde curry uit Aceh met laos en kruidnagel)
• Ayam kari Medan (kip in een rode curry uit Medan met kunyit-blaadjes)
• Smoor Palembang (ossenhaas in ketjapsaus met laos en salamblaadjes)
• Udang hijau Lombok (garnalen in een groene curry)
• Ikan bumbu Bali (zeebaarsfilet in een Balinese saus met rode peper, gember & ketumbar)
• Tempeh manis (gebakken tempeh met ketjap manis
• Tumis sayur (roergebakken groenten met ketjap, knoflook en gember)
• Crème caramel à la Jun (crème met kokosmelk, palmsuikercaramel en geraspte limoen)

September 2015

Op woensdag 2 september presenteren wij ons verrassende nieuwe menu!

Nieuw op de kaart zijn:
• Selada udang karang (frisse salade met riviergarnalen en een pittige dressing)
• Selada jamur (frisse salade met gebakken champignons en een pittige dressing)
• Soto Padang (Sumatraanse rundvleesssoep)
• Ayam paniki (kip in een curry uit de Minahasa met pandanblaadjes en basilicum)
• Ayam betutu à la Jun (kip in een Balinese 1000-kruidensaus)
• Smoor Lombok (ossenhaas in ketjapsaus)
• Sambal udang Sumsel (garnalen in een Zuid-Sumatraanse bumbu met tamarinde & ketumbar)
• Ikan pindang Lombok (zeebaarsfilet in saus met citroen en en lente-ui)
• Sayur lodeh (groenten gestoofd in kokosmelk met ketumbar, kemiri en laos)
• Puding mangga (mangopuddinkje met room en sinaasappelsap)

Augustus 2015

Op woensdag 5 augustus vieren wij het 2-jarig bestaan van Restaurant Jun.
Wij trakteren iedereen op een heerlijk glas echte champagne – maar het mag ook iets anders zijn!

Juni 2015

Op 24 juni is onze airconditioning geïnstalleerd, waarmee we altijd kunnen zorgen voor een aangename temperatuur in het restaurant.  Laat de hittegolven maar komen!

Op 3 juni gaan we van start met ons zomermenu. Daarop staan weer een aantal verrassende gerechten uit heel Indonesië.

Terug van weggeweest zijn
• lumpia à la Jun (fris lenterolletje met salade, garnaaltjes en chili-gembersaus)
• sup bayam (Indonesische spinaziesoep met garnalenpasta en kemiri)

Nieuw op de kaart zijn
• ayam gulai Lombok (kip in een zachte curry met steranijs en kaneel)
• ayam tangkap à la Jun (kip uit Aceh met rode bumbu)
• ikan asem padeh (zeebaarsfilet in een pittige Sumatraanse saus)
• tempe & kentang sambal goreng (sambal goreng van tempe & stukjes aardappel)
• besengèk daging (ossenhaas in Javanse saus met santen en ketumbar)
• sayur lodeh à la Jun (Edy’s versie van de sayur lodeh)
• perzikpuddinkje met bolletje kokosijs

Mei 2015

Op 18 mei heeft Tripadvisor aan Restaurant Jun het certificaat van uitmuntendheid toegekend. Wij danken onze gasten voor de mooie reviews.

certificaat tripadvisor 2

April 2015

Restaurant Jun is nummer 3 geworden in de rijsttafeltest van Het Parool!

Maart 2015

Restaurant Jun heeft een vermelding gekregen in het Silverkris magazine van Singapore Airlines: http://www.silverkris.com/city-guides/amsterdam. Op de pagina Dining staan vijf restaurants en een daarvan zijn wij…

4 maart
We zijn weer terug van een inspirerende reis in Indonesië.
Op 4 maart gaan we weer open met een verrassende nieuwe menukaart.
De nieuwe gerechten zijn:
• Soto Betawi (Jakartaanse rundvleessoep met kokosmelk)
• Pangsit goreng (gefrituurde flapjes met kip & garnalen, en chili-gembersaus)
• Pangsit goreng vegetarisch (gefrituurde flapjes met groenten, en chili-gembersaus)
• Ayam kalio (kip in een rode curry) • Ayam hijau (kip in groene pepersaus)
• Smoor Lombok (ossenhaas in ketjapsaus)
• Udang Lombok  (garnalen in een gele saus)
• Oseng oseng (roergebakken boontjes en wortel met salamblaadjes, laos en ketjap)
• Rujak Bunaken (2 stokjes fruit met palmsuikersaus en gebrande pinda’s)
Crème caramel à la Jun (crème caramel met kokosmelk en palmsuikercaramel)

November 2014

Op 5 november starten we weer met een nieuw menu.
Nieuw op de kaart zijn:
• Bakso (heldere soep met vleesballetjes en gehakte garnalen)
• Soto ayam tanpa ayam (vegetarische versie van soto ayam)
• Lumpia goreng (gebakken loempia met groenten en kip)
Lumpia goreng sayur (gebakken loempia met groenten)
Ayam opor pedas (kip in pittig gekruide kokossaus)
• Ayam bakar Padang (kip in lichte rode currysaus)
• Tongseng sapi (ossenhaas, stijl van Yogyakarta, met ketjap & ketoembar)
• Udang asam manis (garnalen in zoetzure saus)
Ikan woku-woku  (zeebaarsfilet met rode saus en basilicum)
• Sayur kuning (roergebakken groenten met koenjit en gember)

We hebben nu maar liefst 4 heerlijke desserts op de kaart:
• Ambachtelijk tropisch sorbetijs (3 bollen met keuze uit mango, passie, gember en kokos)
• Pisang goreng (gebakken banaan met palmsuikersiroop)
• Kweepeer à la Jun (gestoofde kweepeer met kruidnagel, citroen, rozenwater & slagroom) • Tiramisu limoncello (tiramisu met citroen & limoncello)

September

Op 19 september hebben we van Tripadvisor, wegens de goede ratings van onze gasten, de sticker met Aanbevolen op tripadvisor.nl gekregen Daar zijn we heel blij mee en heel trots op. Wij gaan niet op onze lauweren rusten, maar blijven ons best doen voor een maximale kwaliteit van het eten, de service en de gastvrijheid.

SONY DSC

Augustus

Op 6 augutus starten we weer met een nieuw menu. Nieuw op de kaart zijn Sup bayam (Indonesische spinaziesoep) Ayam pelalah Lombok (kip in lichte rode saus) Ayam kari (Oost-Javaans kipgerecht) Ikan pindang Lombok (Lomboks visgerecht) Smoor Lombok (ossenhaas op z’n Lomboks) Cap cay goreng (roergebakken groenten met knoflook en gember) Tropisch sorbetijs (nu van ambachtelijke ijsmaker) Panna cotta à la Jun met frambozensaus Op 3 augustus heeft Restaurant Jun zijn 1e verjaardag gevierd. Het restaurant was helemaal vol en iedereen kreeg een glaasje champagne!

Mei

Dinsdag 27 mei is het restaurant speciaal geopend voor CFW International Management B.V. (uit Amersfoort) en hun gasten. Zondag 18 mei is het restaurant gereserveerd voor een besloten avond in verband met een reünie van Camping Les Saules.

April

Op woensdag 30 april starten we met een nieuw menu. Nieuw op de kaart: • soto Padang (Sumatraanse rundvleessoep) • ayam bakar Padang (Sumatraanse gegrilde kip) • ayam goreng cabe hijau (gebakken kip met groene peper) • udang kemiri (garnalen in bumbu met kemiri) • ikan pèpers Bali (gestoomde kabeljauw- of zeewolffilet met Balinese bumbu) • empal Lombok (licht gekruide ossenhaas in bumbu met ketumbar en laos) • perkedel jagung (gefrituurde maiskoekjes) • tèrong balado (gebakken aubergine met pittige rode saus) • fruitcocktail met siroop en specerijen en • de originele tjendol (drankje met kokosmelk, javaanse suiker, pandan en jackfruit en sliertjes)! Klassiekers die blijven zijn: • soto ayam • lumpia à la Jun • rendang.

Maart 2014

Binnenkort start Restaurant Week weer! Van 7 t/m 23 maart serveren wij een aantrekkelijk 4-gangendiner voor € 27,50. U krijgt een extra voorgerecht en een dessert gratis! Profiteer van dit voordelige aanbod en maak nu een reservering.

Zondag 16 maart, 15 u: Optreden van 2Vliegen in Restaurant Jun met de voorstelling ‘Laatste wtweevliegenens (maar dat kan nog veranderen)’  2Vliegen zijn Hilde ter Laak en Greetje Jansen. Twee vrouwen die in alles van elkaar verschillen: opvatting, leeftijd, generatie, uiterlijk, innerlijk, smaak, aanleg, maat, temperament, humor, stem, ritme, werk en thuissituatie. Maar één ding hebben zij met elkaar gemeen: de passie voor theatermaken. Hun tragikomische voorstellingen zijn gevuld met persoonlijke verhalen, wonderlijke dialogen, grappige en ontroerende gedichten en liedjes. De teksten zijn van eigen hand. Entree € 12,– (inclusief koffie en cake) Omdat het aantal plaatsen beperkt is, raden wij u aan om voor deze voorstelling een reservering maken. Wilt u daarna ook dineren in het restaurant (vanaf 17:30u), dan kunt u ook een tafel reserveren.

Februari 2014

Op woensdag 5 februari gaat onze nieuwe kaart van start. Nu ook: rijsttafels vanaf € 27,50 (vegetarisch € 25) en kindermenu € 12,50.

December 2013

Vrijdag 20 december is het restaurant gereserveerd voor een groep van 40 personen van de NTR. Daarom kunnen we op die dag geen andere gasten meer aannemen. Onze excuses voor eventueel ongemak.

NIEUW

Op veler verzoek is vanaf 10 december Bintang bier – import uit Indonesië – beschikbaar in ons restaurant.

November 2013

Op 3 november bestaat Restaurant Jun drie maanden. Daarom gaan we op woensdag 6 november van start met een verrassende nieuwe menukaart. De eerste week geven we 15% korting op alle gerechten en keuzemenu’s. Nieuw: 2 gangenmenu voor € 25,-

September 2013

In het septembernummer van De Staatskrant (onze buurtkrant) staat een aardig interview met Edy.