Menu

 

Nieuw menu vanaf 11 april 2018

Rijsttafels

Rijsttafels bieden een variëteit van Indonesische gerechten, geserveerd in schaaltjes, elk met zijn eigen smaken en geuren. Ideaal voor gezelschappen: er is voor elk wat wils!  Keuze uit twee voorgerechten. Minimaal 2 personen; prijzen per couvert.

Rijsttafel 1     (€ 28,50, kinderen € 13)

Soto ayam (aromatische kippensoep met citrusblaadjes, sereh & gember)   óf
Salad ayam (kipsalade met Indonesische kerriedressing en knapperige reepjes loempiadeeg)

Rendang (ossenhaas in kruidige Sumatraanse bumbu)
Ayam opor kuning (kip in een gele curry uit Banyuwangi met citrus- en salamblaadjes )
Saté ayam (kipsaté met pindasaus)
Jukut urap (roergebakken groenten met Balinese bumbu)
Acar campur (frisse zoetzure groenten)
Nasi putih pandan (witte pandanrijst)

Rijsttafel 2     (€ 36, kinderen € 16)

Rijsttafel 1 plus:
Udang lempah kuning (gamba’s in een gele curry uit Bangka)
Ikan pucung Betawi (zeebaarsfilet in een curry met keluwak, lente-ui en tomaat)
Saté kambing (lamssaté met ketjap manis en rode ui)

Rijsttafel vegetarisch     (€ 26, kinderen € 12)

Soto vegetaris (aromatische soep met citrusblaadjes, sereh & gember)   óf
Salad jamur (salade met champignons, Indonesische kerriedressing & knapperige reepjes loempiadeeg)

Gulai telor omelet (omelet in een rode saus met salamblaadjes en kokosmelk)
Tempeh manis (gebakken tempeh met ketjap manis en tomaat)
Buncis bumbu kuning (roergebakken boontjes met koenjit, laos en salamblaadjes)
Cap cai (roergebakken groenten met vegetarische oestersaus)
Acar campur (frisse zoetzure groenten)
Nasi putih pandan (witte pandanrijst)

_________________

pepers1 ikan

Keuzemenu’s

Keuzemenu’s zijn een formule voor gasten alleen en kleine gezelschappen (max. 4 p). Ieder kan zijn eigen menu samenstellen met een aantal van de keuzegerechten hieronder. Elk menu wordt op een bord geserveerd met witte pandanrijst. Prijzen per couvert.

Menu Nasi Campur 1   (2 gangen € 26, 3 gangen € 30,50)

Een voorgerecht
Twee kleine hoofdgerechten en een groentegerecht
Dessert

Menu Nasi Campur 2   (€ 36)

Menu Nasi Campur 1 compleet plus saté ayam met pindasaus (2 stokjes)

Menu Nasi Campur 3   (€ 40)

Een voorgerecht
Saté kambing (lamssaté met ketjap manis en rode ui)
Drie kleine hoofdgerechten en een groentegerecht
Dessert

Keuzegerechten

Voorgerechten

Soto ayam (aromatische kippensoep met citrusblaadjes, sereh & gember)
Soto vegetaris (aromatische soep met citrusblaadjes, sereh & gember)
Sop aneka laut (Indonesische vissoep met basilicum)
Salad ayam (kipsalade met Indonesische kerriedressing & reepjes knapperig gebakken loempiadeeg)
Salad jamur (salade met champignons, kerriedressing & knapperige reepjes loempiadeeg)

Hoofdgerechten

Ayam opor kuning (kip in een gele curry uit Banyuwangi met citrus- en salamblaadjes
Ayam ragi rajang Lombok (kip in een rode saus uit Lombok met koenjitblaadjes en kaneel)
Daging merah Lombok (ossenhaas in licht-zoete rode curry uit Lombok)
Rendang (ossenhaas in kruidige Sumatraanse bumbu)
Udang lempah kuning (gamba’s in een gele curry uit Bangka)
Ikan pucung Betawi (zeebaarsfilet in een curry met keluwak, lente-ui en tomaat)
Vegetarisch

Gulai telor omelet (omelet in een rode saus met salamblaadjes en kokosmelk)
Tahu bumbu kuning (tofu in een gele saus)
Tempeh manis (gebakken tempeh met ketjap manis en tomaat)
Perkedel jagung (gefrituurde maiskoekjes)

Groenten

Cap cai (roergebakken groenten met (vegetarische) oestersaus)
Jukut urap (roergebakken groenten met Balinese bumbu)
Buncis bumbu kuning (roergebakken boontjes met koenjit, laos en salamblaadjes)

Desserts

Ambachtelijk tropisch ijs en sorbetijs* (3 bollen met keuze uit gember, kokos, mango*, watermeloen* en bloedsinaasappel-basilicum)
Pisang goreng (gebakken banaan met palmsuikersiroop)
Crème caramel (met ketoembar en sinaasappelrasp, geserveerd met  sinaasappelpartjes)
Kue dadar (flensje met Javaanse suiker & kokos en ’n bolletje gemberijs)

_________________

A la carte

In het à-la-cartemenu kunt u per couvert een hoofdgerecht kiezen, met desgewenst  een voorgerecht, een bijgerecht of een dessert. De mogelijkheden kunt u vinden u in de complete menukaart, die u hieronder kunt downloaden.

Downloads:
Menukaart Restaurant Jun (pdf)
Drankenkaart Restaurant Jun (pdf)
Allergenenlijst (pdf)