Menu

 

Nieuw menu vanaf 3 oktober 2018

Rijsttafels

Rijsttafels bieden een variëteit van Indonesische gerechten, geserveerd in schaaltjes, elk met zijn eigen smaken en geuren. Ideaal voor gezelschappen: er is voor elk wat wils!  Keuze uit twee voorgerechten. Minimaal 2 personen; prijzen per couvert.

Rijsttafel 1     (€ 28,50, kinderen € 13)

Soto ayam (aromatische kippensoep met citrusblaadjes, sereh & gember)   óf
Lumpia goreng (gebakken loempia’s met groenten en kip & een frisse salsa met korianderblaadjes)

Rendang (ossenhaas in Sumatraanse boemboe van o.a. komijn, ketoembar, koenyitblad, sereh & laos)
Gulai ayam Banyuwangi (kip in een gele curry met kruidnagel en kaneel uit Banyuwangi)
Saté ayam (kipsaté met pindasaus)
Jukut urap (Balinese roergebakken groenten met kentjoer, limoenblaadjes en garnalenpasta)
Acar campur (frisse zoetzure groenten)
Nasi putih pandan (witte pandanrijst)

Rijsttafel 2     (€ 36, kinderen € 16)

Rijsttafel 1 plus:
Udang asam manis (gamba’s met een zoetzure saus en basilicum)
Kare ikan Lombok (zeebaarsfilet in gele saus met tomaat, lenteui en ketoembar)
Saté kambing (lamssaté met ketjap manis en rode ui)

Rijsttafel vegetarisch     (€ 26, kinderen € 12)

Soto vegetaris (aromatische soep met citrusblaadjes, sereh & gember)   óf
Lumpia goreng veg (gebakken loempia’s met groenten & een frisse salsa met korianderblaadjes)

Gulai telor omelet (omelet in een rode saus met salamblaadjes en kokosmelk)
Tahu bumbu kuning (tahu in een gele bumbu)
Tempeh mendoan (tempeh gebakken met bloem, ketoembar en lente-ui )
Buncis bumbu kuning (roergebakken boontjes met laos en salamblaadjes)
Cap cai (roergebakken groenten met vegetarische roerbaksaus)
Acar campur (frisse zoetzure groenten)
Nasi putih pandan (witte pandanrijst)

_________________

pepers1 ikan

Keuzemenu’s

Keuzemenu’s zijn een formule voor gasten alleen en kleine gezelschappen (max. 4 p). Ieder kan zijn eigen menu samenstellen met een aantal van de keuzegerechten hieronder. Elk menu wordt op een bord geserveerd met witte pandanrijst. Prijzen per couvert.

Menu Nasi Campur 1   (2 gangen € 26, 3 gangen € 30,50)

Een voorgerecht
Twee kleine hoofdgerechten en een groentegerecht
Dessert

Menu Nasi Campur 2   (€ 36)

Menu Nasi Campur 1 compleet plus saté ayam met pindasaus (2 stokjes)

Menu Nasi Campur 3   (€ 40)

Een voorgerecht
Saté kambing (lamssaté met ketjap manis en rode ui)
Drie kleine hoofdgerechten en een groentegerecht
Dessert

Keuzegerechten

Voorgerechten

Soto ayam (aromatische kippensoep met citrusblaadjes, sereh & gember)
Soto vegetaris (aromatische soep met citrusblaadjes, sereh & gember)
Sup bayam (Indonesische spinaziesoep met garnalenpasta en kemiri)
Lumpia goreng (gebakken loempia’s met groenten en kip & een frisse salsa met korianderblaadjes)
Lumpia goreng veg (gebakken loempia’s met groenten & een frisse salsa met korianderblaadjes)

Hoofdgerechten

Gulai ayam Banyuwangi (kip in een gele curry met kruidnagel en kaneel uit Banyuwangi)
Ayam betutu Bali (kip met ’n rijk gekruide boemboe van o.a. sereh, kemiri, gember, laos & kentjoer)
Smoor Banyuwangi (ossenhaas in een saus met ketjap manis, limoenblaadjes en sereh)
Rendang (ossenhaas in Sumatraanse boemboe van o.a. komijn, ketoembar, koenyitblad, sereh & laos)
Udang asam manis (gamba’s met een zoetzure saus en basilicum)
Kare ikan Lombok (zeebaarsfilet in gele saus met tomaat, lenteui en ketoembar)
Vegetarisch
Gulai telor omelet (omelet in een rode saus met salamblaadjes en kokosmelk)
Tahu bumbu kuning (tofu in een gele saus)
Tempeh mendoan (tempeh gebakken met bloem, ketoembar en lente-ui)
Perkedel jagung (gefrituurde maiskoekjes)

Groenten

Cap cai (roergebakken groenten met (vegetarische) oestersaus)
Jukut urap (Balinese roergebakken groenten met kentjoer, limoenblaadjes en garnalenpasta)
Buncis bumbu kuning (roergebakken boontjes met koenjit, laos en salamblaadjes)

Desserts

Ambachtelijk tropisch ijs en sorbetijs* –  3 bollen met keuze uit gember, kokos, mango*, watermeloen* en bloedsinaasappel-basilicum
Pisang goreng (gebakken banaan met palmsuikersiroop)
Panna cotta à la Jun (exotische panna cotta van room en kokosmelk met rode vruchtensaus)
Kue dadar (flensje met Javaanse suiker & kokos en ’n bolletje gemberijs)

_________________

A la carte

In het à-la-cartemenu kunt u per couvert een hoofdgerecht kiezen, met desgewenst  een voorgerecht, een bijgerecht of een dessert. Vanaf EUR 20,50 p.p.
De mogelijkheden kunt u vinden u in de complete menukaart, die u hieronder kunt downloaden.

Downloads:
Menukaart Restaurant Jun (pdf)
Drankenkaart Restaurant Jun (pdf)
Allergenenlijst (pdf)